26 Nisan 2014 Cumartesi

PERDE PİLAV / SİİRT YÖRESİ

YAPIMI KOLAY LEZZETLİMİ ? LEZZETLİ ..






ON YIL ÖNCE YAPTIĞIM PERDE PİLAVI

                                                                      PERDE PİLAV
MALZEMELER

  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 2 adet tavuk butu
  • 1 çay bardağı badem içi ( bademlerin zarını kolay soymanız için 1 saat sıcak suda bekletiniz )
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 150 g tereyağı
  • Karabiber,tuz,tarçın ve yeni bahar ( 1 çay kaşığı )

  • HAMUR MALZEMESİ
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber
YAPILIŞI
  1. Tavuk etleri tuzlanarak 4 su bardağı su ile pişirilir
  2. Pirinç ılık su ile ıslatılır.(Tuzlarsanız pirinç kırılmaz )
  3. Un,yumurta ,yoğurt ve 2 kaşık yumuşak tereyağı,tuzla beraber hamur yapılır.( un veya su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında, kıvamı siz ayarlayınız) Ve streç flime sararak dinlendiriniz
  4. 15,20 cm çapında derin ısıya dayanıklı kap(tercihen borcam) katı tereyağı ile yağlanır
  5. Yağlanan kaba badem içleri yapıştırılır.Buzdolabına kaldırılır.( bademlerin düşmemesi için)
  6. Pirinçler süzülür.
  7. 3 su bardağı tavuk suyu ile pilav yapılır.( önce kalan tereyağı pilav tenceresinde eritilir. İçerisine bademler katılarak kavrulur.Kuş üzümleride eklendikten sonra süzülen pirinçler de yağda 2 dakika kavrulur.Üzerine 3 bardak sıcak  tavuk suyu eklenir.Tuz , karabiber ve baharatlar katılarak 15 ,20 dakika kısık ateşte pişirilir 
  8. Tavuk etleri ince olmamak koşulu ile didilir
  9. Yağlanan kaba hazırlanan hamur ince açıldıktan sonra bademlerin şeklini bozmadan elle yerleştirilir.Kenarlarından sarkıtarak Hamurun üzerine pişen pilav ılındıktan sonra yarısı boşaltılır.Üzerine tavuk etleri yerleştirildikten sonra kalan pilav eklenir.Kenarlarına sarkan hamurla üzeri örtülür
  10. Önceden 180 derece de ısıtılan fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirilir.
PÜF
Hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra buzdolabında bir kaç saat bekletebilir.Daha sonra fırında pişirmek süretiyle sıcak servis yapınız.
NOT
Yukarıdaki pilavın fotoğraflarını sevgili yeğenim KAAN on yaşındayken çekmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder