1 Mart 2015 Pazar

YULAF KEPEKLLİ PORTAKALLI MUFFIN


Alev'in doğum günü yemeğine giderken ,yaptığım lezzet çok beğenildi.Geçen akşam takip ettiğim yabancı bir blogda kan kırmızı portakal ve kepekli unla yapılan muffinin tarifinde biraz değişiklikler yaparak uyguladım.Verdiğim ölçüler 12 adet muffin kabı için yeterli oluyor.Üç aşamada yapılan bu lezzetin hazırlığı 15 dakika ,pişirilmesi 25 dakikadır.Portakal mevsimi geçmeden mutlaka yapınız.İnanın tekrarını yapacaksınızdır.İçerisi portakallı ,üstü yulaf kepeği gevreği ile kaplı olan muffin üzerine portakallı sos dökülüyor.Ben üzerine krem şantide sıktım.İlk denemem olan tarif başarılıydı.








 Portakalın kabuğunu rendeleyiniz.Kalan kabukları keskin bıçakla portakalı görünene kadar alınız.Portakalın dilim zarlarını takip ederek dilimleyiniz.Önemli bir not zarlarının arasından,zarlarını bırakınız.Bu işlemi bir kap içerisinde yaparsanız suyunu kullanmak için biriktirebilirsiniz.Sonra portakal dilimlerini nazikce küp şeklinde kesiniz.Çünkü korucu zarı olmadığı için dağılıyor.
 Un,kabartma tozu,şeker,bir cimdik tuz ve vanilyayı kuru kuruya karıştırdıktan sonra,İçerisine zeytinyağ,yoğurt,yumurtayı ekleyip karıştırınız.Katı bir hamur olacak, içerisine doğranmış portakalları eklediğinizde kıvam katı kek kıvamında olacaktır.Bu karışımı yağlanmış muffin kaplarına yada benim gibi içerisine kek kağıtları konulan muffin kabına iki yemek kaşığı dolusu koyunuz
Yıkamadan aynı kapta, Yulaf kepeği,zeytinyağı,şeker beyaz un ve tarçın karışımını karıştırınız.Dağılan karışımı kalıptaki muffinlerin üzerine bir yemek kaşığı yayarak koyunuz.
 Önceden 200 santigrat derecelik ısıtılan sıcak fırında 5 dakika pişiriniz.Fırının kapağını açmadan sıcaklığı 160 dereceye düşürerek 20 dakika pişiriniz.Piştiğini siz kürdan testi ile takip ediniz


Üzeri için portakal suyu,pudra şekeri  karışımından hazırlanan sosu üzerine şeritler şeklinde dökünüz.Ben şekeri az kullandığım için sulu oldu.
MALZEMELER
MUFFİN MALZEMESİ

  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 1 adet portakalın küp doğranmış meyvesi ( 1 su bardağı dolusu )
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ( orjinal tarifte erimiş tereyağı kullanılmış )
  • 1 paket vanilya
YULAF KEPEĞİ STREUSEL MALZEMESİ
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ( orjinal tarifte erimiş tereyağı kullanılmış )
  • 1 su bardağı yulaf kepeği ( orjinal tarifte 1,5 su bardağı kepekli un kullanılmış )
  • 1/2 su bardağı buğday unu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 cimdik tuz
PORTAKAL SOSU
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu 
PÜF
Muffin pişerken verdiğim sıcaklık değişimlerine dikkat ediniz.İlk 20 dakika fırını açmayınız
NOT
Bu güzel tarifi bizlerle paylaşan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder