21 Mart 2016 Pazartesi

HUYSUZUN ISPANAKLI SPESİYALİ

Sayın Huysuz Virjin seneler önce bir TV proğramında bu yemeğin tarifini vermişti.O gün bu gündür kız kardeşim sevilen yemeği senede bir kaç kez yapar ve ben onda yerim.Henüz kendim yapmadım.Geçenlerde kardeşimde yatılı kaldığımda akşam yemeği için yaptı.Tabi ki bende fotoğrafladım ki bloğum da yer vereyim.Türkiye'nin sevilen ismi Huysuz ' a çok teşekkür ederim.Gerçekten lezzetli bir ana yemek.

                                      Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis ediliyor.



Ispanakları bol suda bir kaç kez yıkadıktan sonra ağzı kapalı tencerede susuz ve kısık ateşde 10 dakika haşladıktan sonra süzünüz.
Düdüklü tencerede kuşbaşı kuzu etlerini yumuşayana kadar pişirdikten sonra bir tavaya alınız.İçerisine haşlanıp suyu sıkılan ıspanaklarla beraber karıştırınız.Tuz ve karabiber ekleyip tadlandırınız.

İki yumurtayı çırpınız.Yanmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp içerisine çırpılmış yumurtaları ekleyiniz.Kısık ateş de arkalı önlü omleti pişiriniz.

Tabaklara ıspanaklı eti koyunuz .Üzerine sarımsaklı yoğurt onunda üzerine omletin dörtde birini kesip yerleştiriniz.Domates sosu ile servis yapınız.

MALZEMELER ( Dört kişilik )

  • 1 /2 kg kuzu ıspanak
  • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet yumurta
  • Bir kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber tuz
  • keçcap veya domates sosu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder