29 Aralık 2016 Perşembe

Panettone ( İtalyan Noel keki )

Merhaba sevgili takipcilerim.Geçen sene denediğim ancak yayınlayamadığım Noel kekini yeniden yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.




















MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 portakalın kabuğu ve suyu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 7-8 adet karanfil 
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Bir cimdik tuz.
YAPILIŞI
  1. Bir cam kasede ılık süt ve mayayı biraz toz şekerle karıştırınız
  2. Portakal suyunun içerisine kuru üzümü beklemeye alınız.
  3. Oda sıcaklığında eriyen tereyağı ,yumurta ve şekeri karıştırınız.
  4. Mayalı süte ekleyip karıştırınız.
  5. Üzerine un ,rende portakal kabuğu ,havanda toz haline getirilmiş karanfil toz tarçını ekleyip karıştırınız.Yumuşak hamur olana kadar un ekleyiniz.
  6. İyice yoğurulan hamurun üzerini streç film örtüp mayalanması için 5 saat bekletiniz.
  7. Kabaran hamura portakal suyunda bekleyen üzümü süzüp,kuş üzümü ile beraber hamura ekleyip iyice yoğurunuz.
  8. Yuvarlak kalıbı yağlayıp ,unlayınız.Kenarlarına yükseldi olarak fırın kağıdını iki kat yapıp sarınız.
  9. Hamuru içerisine koyup 2 saat bekletiniz.
  10. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 20 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürüp 30 dakika  pişiriniz.
  11. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
Bu gün(27,12,2018)Değerli, Sezer öğretmenim ve sevgili kursiyer arkadaşlarıma götürdüğüm yılbaşı pastam
NOT
Ekmek kıvamında ele yapışan bir hamur olacaktır.Her fırının pisirme derecesi farklı olduğundan siz bıçakla icerisinin piştiğini kontrol ediniz.




1 yorum: