22 Temmuz 2017 Cumartesi

BULGURLU PAZI DOLMASI

Geçen yaz yaptığım,zeytinyağlı pazı dolmasını ,bu sefer acılı bulgur ile yaptım.Üzerine sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım.Ben yemekleri fazla yağlı yapmıyorum.


                                                          Bir bağ pazı demetini yıkayınız
 Tuzlu kaynar suya daldırıp çıkarınız.Süzgeçte üzerine soğuk su gezdiriniz.
 2 baş kuru soğanı ,bir çay bardağı zeytinyağında kavurunuz.Bir yemek kaşığı acı biber salçası ekleyiniz.İçerisine  bir su bardağı pilavlık bulgur ve tuz ekledikten sonra üzerine ,bir su bardağı sıcak su döküp kısık ateşde 10 dakika pişiriniz.Bulgurlar diri olsun ki,tekrar pişirileceğinden lapa bir iç hazırlamayınız.
 Ilınan içi ,pazıların içerisine koyup sarınız.( pazı yapraklarını enine ikiye kesiniz.)
Tencereye sıralanan sarmaların üzerini geçeçek kadar sıcak su ekleyiniz.Tuzunuda saldıktan sonra tencerenin ağzını kapatınız.Önce harlı sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
Serviste üzerine sarımsaklı yoğurt ile sıcak servis yapınız.Arzu ederseniz yoğurtsuz ,soğukta servis yapabilirsiniz.Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder