Büyük bir cezvenin içerisine ,toz şeker ve 3 damla limon suyu eklenip karıştırıldıktan sonra kaşık içerisinden alınır.Çok kısık küçük ocak da pişirmeye alınır.
.
Sonra , toz şeker, nişasta ,un ve vanilya kuru kuruya bir tencerede karıştırılır.
Sonra içerisine süt eklenir.İyice karıştırıldıktan sonra yumurta sarıları da eklenip karıştırarak ocakta pişirmeye alınır
. Karışım göz göz kaynayınca altı kapatılır.
Karışım önce kuru kuru karıştırılırsa un topaklanmaz.Bu önemli bir püf noktası.
Bekletmeden hazırlanan muhallebi kase veya borcama boşaltılır.
Ilındıktan sonra buzdolabında soğutulur.Sevdiklerinizle beraber AFİYET OLSUN
MALZEMELER
- 3 su bardağı süt
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta sarısı
Karamel Malzemesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 damla limon suyu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder