Acil durumlarda lezzetli bir atıştırmalık.Mantarın her yemeği benim favorim.Sıcak yaz günlerinde yanında soğuk karpuz dilimi veya soğuk cacık çok yakışıyor.
MALZEMELER ( 2 Kişilik )
- 250 gr kültür mantarı
- 2 adet kırmızı ( kapya ) biber
- 1 adet çarliston biber
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 2 adet yumurta
- tuz ,karabiber
YAPILIŞI
- Mantarların zarını soyunuz.İnce doğrayınız
- Soğanı jülyen doğrayınız
- Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra halka şeklinde doğrayınız
- Tencerede yağ,biberler ve soğan 5 dakika sotelendik den sonra mantarlar ve tuz karabiber eklenir .Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşde 10 dakika pişirilir.
- İçerisine 2 adet yumurta için kaşığın tersi ile yer hazırlanır.Yumurtalar kırılır.Arzunuza göre pişme durumu ayarlanır. Ben beyazı pişince ocağın altını kapatıyorum.
- AFİYET OLSUN
PÜF
Mantar yıkanmaz.Yıkanırsa su çeker.Temiz bir tülbentle zarı temizlenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder