Çok severek yenecek patatesli turta, özellikle ılık ve sıcak çok lezzetli.
Hafta sonu kahvaltılarında veya çocuklarınız okuldan geldiğinde akşam çayına çok yakışıyor.
- 1 adet yumurta
- 3 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı dolusu süt
- 1 çay bardağı dolusu sıvı yağ ( benim tercihim zeytinyağı )
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzeri için 2 yemek kaşığı susam.
YAPILIŞI
- Soğanları piyazlık doğrayınız.
- Patatesleri enlemesine ikiye bölüp incecik doğrayınız
- Soğanlarla patatesleri tuzla karıştırınız.
- Geniş bir cam kabın içerisinde yumurtayı bir tutam tuzla çırpınız.
- İçerisine süt ve yağı ekleyip karıştırınız.
- Soğan ve patates karışımını içerisine aldıktan sonra elenmiş un ve kabartma tuzunu da ekleyip karıştırınız.
- Yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltıp üzerine susam serpiniz
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik turbo ayarındaki fırında 30-40 dakika pişiriniz.( her şef kendi fırınının pişirme süresini bilir.Siz kürdan testini uygulayınız.)
- Ilındıktan sonra çay veya ayranla servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Un kalitesi farklılık gösterir.Hamuru çok katı olmamalı.Siz unu kıvamına göre ekleyiniz.
NOT
Sevgili dostum Nilüfer'in çay masası için yapmıştım.Ben beğendim.Sanırım onlarda beğendiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder