- 18 adet baklavalık yufka
- 250 gr tereyağı
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
ŞERBET MALZEMELERİ
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/2 limon suyu
YAPILIŞI
- Bir adet yufkayı tezgaha yerleştirip üzerine fırça ile ısıtılıp eriyen tereyağı sürünüz.Diğer yufkayıda üzerine yerleştirip yağladıktan sonra kenarına 2 yemek kaşığı ceviz içini koyup oklavaya gevşek sarınız.Kare büyük borcama yerleştirirken oklavanın iki tarafından yufkaları buruşturunuz ve yerleştiriniz.
- Diğer yufkalarıda aynı şekilde uygulayınız.
- Kalan tereyağını tekrar ısıtıp yufkaların üzerine dökünüz.
- Önceden 190 derece ısıtılan fırında üzeri pembeleşene kadar 15-20 dakika pişiriniz.
- Bu arada şeker ve su bir tencerede kaynatılır.İçerisine limon suyu konduktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.Ilındıktan sonra sıcak burmaya dökülür.
- Burma pişip ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbeti üzerine dökünüz.
- Yanında vanilyalı dondurma ile servis yapınız.
NOT
Bayramda yaptığım tatlı oldukca pratik ve lezzetliydi.Konuklarım tatlının şerbetini çok hafif buldular.
Sizde sevdiklerinizi mutlu ediniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder