MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 adet şeftali ve 2 yemek kaşığı esmer şeker veya beyaz şeker.
YAPILIŞİ
- Derin bir cam kapta yumurtaları şekerle beraber mikser yardımıyla 5 dakika çırpınız
- İçerisine zeytinyağı,süt ve limon kabuğunu ekleyip karıştiriniz.
- Un ,kabartma tozu ve vanilya yı ekleyiniz.Homojen karışım elde edene kadar karıştırmaya devam ediniz.
- Dikdörtgen borcamin her tarafını yağlayınız.Dibine yağlı kağıt kesip üzerini yağlayınız.2 yemek kaşığı esmer şeker döküp kabukları doğranmış seftali dilimlerini boşluk bırakmadan sıralayınız.
- Üzerine katı keki yavaşca boşaltınız.
- Önceden 160 derece ısıtılan fırında 30 dakika pisiriniz.
- Kek iyice soğuduktan sonra ters çevirip üzerindeki kağıdı alınız.
- Dilimleyip servis yapınız
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Şeftali dilimleri çok ince kesilmeli ve kek katı olmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder