- Bodrum'da ve çevresinde yapılan otlu gözlemenin içerisinde çeşitli otlar ve lor peyniri bulunuyor.
MALZEMELER
Hamur için,
- 1 kilo un
- Su ve tuz
İç malzemesi,
- 1 demet pazı
- 1 demet ısırgan
- 1 demet yeşil soğan
- 1 kase lor peyniri
- Karabiber,tuz
YAPILIŞI
- Unu derin bir kapta su ve tuz ekleyerek ele yapışmayan hamur hazırlayınız
- İç malzemeleri bol suda yıkadıktan sonra bıçakla incecik doğrayınız.
- Doğranan yeşilliklere lor ,tuz ve karabiber ekleyiniz.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.
- Oklava ile incecik açıp yarısına iç malzemeyi koyunuz.karşılıklı kapatınız.
- Saça yada Yanmaz tavada arkalı önlü kızartınız.Üzerine zeytinyağı veya tereyağı sürünüz.
- Ayran veya çayla servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
Not:
Benim severek yediğim otlu gözleme ye dilediğiniz yeşillikleri ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder