MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ
- 3 adet pırasa (beyaz yeri )
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz,karabiber
HAMUR MALZEMESİ
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- Alabildiği kadar un yaklaşık 2,5 su bardağı
Hamur katlarının arasına 1 çay bardağı dolusu erimiş tereyağı
Hamurları açmak için 3 yemek kaşığı nişasta veya un
YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini derin bir kapta ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurunuz.Üzerine streç flim geçirip dinlendiriniz.
- Pırasaları ortadan ikiye kesip incecik doğrayınız.
- Soğanları da yemeklik doğrayınız.
- Geniş bir tavaya zeytinyağı ,soğan ve pırasaları ekleyip 10 dakika kavurunuz.
- İçerisine tuz ve karabiberi ekleyiniz.
- Hazırlanan iç harcı soğumaya bırakınız.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayınız.8 adet
- Her birini tabak büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı sürüp üst üste koyunuz.Dördüncünün üzerini yağlamayınız.Üzerine biraz nişasta serpiştirip hepsini oklava ile tepsi büyüklüğünde açınız.Yağlanmış fırın kabına yerleştiriniz.Üzerine iç harcı yayınız.
- Diğer 4 adet bezeye de aynı işlemi yapıp Beraberce açınız.Sonra iç harçın üzerine yerleştiriniz.
- Üzerine kalan yayı sürünüz.
- Önceden 200 derece ısıtılan alt üst fırında 20 -30 dakika ( üzeri kızarana kadar pişiriniz.)
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder