27 Eylül 2018 Perşembe

LİMONLU TİRAMİSU

Seneler önce italyan aşcının TVde yaptığı tiramisuyu yapma fırsatım olmamıştı.Ev yapımı limonçello yaptıktan sonra denemek istedim.











MALZEMELER

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 250 g  maskarpone
  • 1 paket kedi dili
  • 1 çay bardağı limonçello ve ya limon ve su karışımı
YAPILIŞI
  1. Yumurtayı sarısı ve beyazı olarak ayırınız
  2. Yumurta beyazını bir tutam tuz ile birlikte kar beyazı olana kadar çırpınız
  3. Yumurta sarısını toz şekerle beraber beyazlaşana kadar çırpınız.İçerisine maskarpone peynirini ekleyip karıştırınız.Kremşantiyi soğuk süt ile birlikte ayrı çırpınız.
  4. Yumurta sarısı karışımına kremayıda ekleyip karıştırınız.
  5. Son olarak yumurta beyazınıda kremaya karıştırınız.
  6. Limonçello karışımına kedi dillerini batırıp ıslatınız.
  7. Krema ,kedi dili, krema ,kedi dili katmanını sıralayınız.
  8. Üzerine limon kabuğu rendeleyiniz.
  9. Buz dolabında 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız
PÜF
Yazın ve kışın yenilebilecek bu pasta 15 dakikada hazırlanıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder