24 Temmuz 2020 Cuma

MERCİMEK UNLU PİZZA

Sevgili takipcilerim,ramazan bayramı öncesi 12 günlük glutensiz diyet uyguladım.Bu tarifimi o zaman yapmıştım.Sabah kahvaltısında oldukça doyurucuydu.Yanında 2 bardak çayla beni 8 saat tok tutuyordu.









MALZEMELER
  • 1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
Salça,zeytin,sucuk,kaşar peyniri

YAPILIŞI

  1. Akşamdan mercimegi 2 su bardağı suda bekletin
  2. Ertesi gün mercimegi blender dan geçiriniz.
  3. Elde edilen mercimek ununun içerisine diğer malzemeleri ekleyip karıştırınız
  4. Orta boy tavayı yağlayıp ısıtınız
  5. İçerisine mercimek tabanını yayınız kısık ateşde arkalı önlü pişiriniz.
  6. Üzerine salçayı sulandırıp sürünüz.Kaşar rendesini de yayınız.
  7. Sucuk ve zeytini de yerleştirip 180 derece fırında 10 dakika pişiriniz.
  8. Glutensiz pizzayi afiyetle tüketiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder