Nisan ayında enginar yeni çıktığında Yalıkavak pazarından 5 adet saplı yapraklı enginar almıştım.Ertesi gün pişirdim çok lezzetli oldu ancak ev tadilatı ve taşınma işleminden dolayi yayınlayamadım.Bu gün fırsat bu fırsattır dedim.
MALZEMELER
- 4 adet taze enginar
- 2 adet büyük domates
- 200 g dana kıyma
- 1 adet kuru soğan rendesi
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 adet domates rendesi
- 3 dal maydanoz
- Karabiber,tuz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
- Enginar in sapını kesip yatay olarak ortadan kesiniz.Tencereye su koyup 10 dakika haşlayıniz.Soğuduktan sonra yemek kaşığı ile içerisindeki tüylü çiçeklerini alınız.
- Kıymayı soğan rendesi, ,pirinç,domates rendesi ince kıyılmış maydanoz ,tuz ve karabiber ile yoğurunuz.
- Enginarların içerisine kıymalı karışımı koyunuz.Üzerine domates dilimi ile kapak yapınız.
- Üzerine tuz ve zeytinyağı ile beraber su koyunuz.
- Önce harlı ,buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişiriniz.
- Görüntüsü ve lezzetli ana yemegi sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder