MALZEMELER
- 5 adet kabukları ile rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 125 g oda sıcaklığında tereyağı
YAPILIŞI
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt koyup yanlarını yagladiktan sonra şerit kesilen yağlı kağıdı yapistiriniz.
- Kuru malzemeleri karıştırıp 4 eşit kaseye paylastırınız
- Elma rendesinin içerisine tarçını ekleyip karıştırınız.Karışımı 3 eşit parçaya ayiriniz.
- Tart kalıbına unlu karışımın bir tanesini yayınız.Üzerine elma rendesinin üçte birini yayınız.
- Sırasıyla unlu karışım bitene kadar işlemi yapınız.
- Üzerine küp küp doğranmış tereyağını yayınız
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 30 35 dakika pişiriniz.
Not:Selma ablamin arkadaşı Atiye hanımın tarifi çok lezzetli ellerine sağlık.Yumurta süt ve yoğurt olmayan turta yi ben çok beğendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder