Canım annem nurlarda yat bu gün Mevlid Kandili senin tarifini ilk defa deneyeceğim.Her öğrencinin defterinde kayıtlıdır biliyorum.
Defterlerini karıştırdığımda buldum ve çok sevindim.Çocukken severek yerdim.
MALZEMELER
- 3 su bardağı un
- 125 g tereyağı
- 1 yumurta sarısı akı üzeri için
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Üzeri için,
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi (annem ceviz kullanırdı)
- 1 yumurta akı
YAPILIŞI
- Cam kabın içerisine tereyağı,yumurta sarısı ve pudra şekerini karıştıralım.Elenmiş unu ekleyip yoğuralım.Toparlanması için üzerini kapatıp buzdolabında 10 dakika dinlendirelim
- Hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açıp çay bardağının ağzı ile daireler keselim
- Bisküvileri yumurta akına batırıp sonra fındık içerisine batıralım
- Fırın kağıdı serili tepsiye dizelim
- Önceden ısıtılan 175 derecelik fırında 20 dakika pişirelim
- Üzeri hafif pembeleşince alalım
- Hemen üzerine pudra şekerini çay süzgeci ile ekelim
- Soğuduktan sonra servis tabağıma alalım
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder