4 kişilik,hazırlanması 10 dakika pişirilmesi 20 dakika
MALZEMELER
- 1/2 paket kültür mantarı
- Kemikleri alınmış 2 adet tavuk budu
- 1 adet kırmızı biber
- 10 adet domates kurusu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu rende taze kaşar
- 2 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Taze çekilmiş kara biber
YAPILIŞI
- Tavuk butlarını kuşbaşı doğrayınız.
- Kırmızı biberin çekirdek yatağını alıp yuvarlak doğrayınız
- Mantarları yıkadıktan sonra 2 veya 3 parça şeklinde kesiniz.
- Kapaklı derin bir tavada zeytinyağı ile beraber tavuk ve kırmızı biberleri 5 dakika soteleyiniz
- İçerisine mantarları ve domates kurularını ekleyip kapağını kapatınız.Önce harlı sonra buhar çıktıktan sonra 15 dakika kısık ateşde pişiriniz.
- İçerisine tuz ve baharatlarını ekleyiniz.Kaşar rendesini ve ince doğranmış taze soğanları üzerine serptikten sonra ocağın altını kapatınız.
- Yemeğin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapınız
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
PÜF
Mantar sulanacağından yemeğe su eklemeyiniz.Kaşar tuzlu ise yemeğin tuz oranını azaltınız
NOT
Veganlar et yerine mantarlar piştikten sonra 2 adet yumurta kırabilirler.Ben genellikle etsiz yapıyorum.O zaman yumurta yerine bol kuru soğan kullanıyorum .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder