Bol lif ve protein deposu olan manş fasulyesi,aslında , Çin börülcesidir.Salatası ve çorbası sıkca yapılır.İçerisinde B vitamini bulunduğu gibi bol potasyum deposudur.
MALZEMELER
- 1 çay fincanı dolusu kuru manş fasulyesi
- 2 dal yeşil soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 3 dal maydanoz
- 2 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolusu limon suyu
- 1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
- 1 /2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Fasulyeleri akşamdan ıslattıktan sonra 20 dakika kaynar suda haşlayınız.
- Sebzeleri doğrayınız.
- Haşlanıp süzülen fasulyelerin üzerine tuz.limon suyu ve yağı ekleyip karıştırınız
- İçerisine sebzeleri ekleyip servis yapınız.
- Et yemek lerinin yanında servis yapınız.
- Afiyet olsun
PÜF
Manş fasulyesini düdüklüde haşlamayınız.
NOT
Üzerini salatalıkla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder