Adapazarı köftesi de denir.Islama köfte bayat ekmeklerin soslu ve kemikli suda ıslatılmasıyla lezzetleniyor.Benim severek yediğim köftedir.
MALZEMELER
Köfte Malzemeleri
- 500 gr dana kıyma
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 1 adet soğan rendesi
- karabiber,yenibahar ,kimyon ( 1/2 çay kaşığı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemesi
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı ( kemik suyu kullanırsanız yağa gerek yok )
- 1 çay kaşığı tuz ve bayat ekmek dilimleri
YAPILIŞI
- Köfte malzemelerini yoğurup dinlendiriniz
- Kaynar su veya kemik suyunda baharatları karıştırınız
- Ekmek dilimlerini sosa batırıp ızgaraya alınız.Köfteleri ,domates ve biberleri de sıralayınız.
- Köfteleri ve ekmekleri servis tabağına alınız.Sıcak servis yapınız.
NOT
Ben sos da kemik suyu kullanmadım.Lezzet vermesi için tereyağı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder