MALZEMELER
- 500 gr taze bamya
- 1 adet limon suyu
- 1 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 100 gr dana kıyma
- Tuz , karabiber
YAPILIŞI
- Bamyalarin baş kısımlarını keskin bıçakla koni şeklini bozmadan temizleyiniz.(ince zar şeklinde alanız)
- Bol suda yikadiktan sonra süzgeçte bekletiniz.
- Soğanı Yemeklik doğrayınız.Tencerede yağla beraber 5 dakika kavurduktan sonra domates rendesi ve salcayı ekleyiniz.
- Süzülen bamyaları ve 3 bardak su ve limon suyunu ve tuzunu da ekledip tencerenin kapağını kapatınız.Harlı ateşde buharı çıkınca kısık ateşte 10 dakika pişirıniz.
- Bu arada kıyma tuz ve karabiberle yoğurulur.Geniş tabağa bir yemek kaşığı un yayılır.Misket şeklinde yapılan köfteler unun içerisinde yuvarlanarak una bulanır.
- Yemeğin içerisine yavaşca bırakılır.
- Köfteler lede 10 dakika pişirilir.
- Yanında pirinç pilavı ve cacık çok yakışıyor.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Püf
Bamyayı ayiklarken başlarını kalın alırsanız bamya sıvısı yemekte sümükümsü bir katman yapacaktır.Bıçak ucuyla ince olarak alınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder