10000 yıllık geçmişi olan ve kromozomları değiştirilmeden günümüze gelen bulgurdan az satın aldığım için üzüldüm açıkçası, çok doyurucu ve tok tutma özelliğini taşıyor.Dikkat edilmesi gereken bol su ile pişirilmesi.
MALZEMELER
- 1 Su bardağı siyez bulguru
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı kaynar su
- tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Bulguru ayıkladıktan sonra bol suda yıkayınız.
- Geniş pilav tenceresinde yağı eritiniz.
- Bulguru ekleyip biraz kavurduktan sonra sıcak suyu veriniz.
- İçerisine tuz ve karabiberi ekleyip kapağı kapatınız.Sonra kısık ateşde suyu buharlaşana kadar pişiriniz.
- Bulgur yumuşayana kadar içerisine kaynar su ekleyebilirsiniz.
- Yirmi dakika dinlendirdikten sonra yanında salata veya ayran ile beraber servis yapınız.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder