Sonuçta Sinop hamsisinin 250 g artmıştı.Bu gün kaygana yapayım dedim.Açıkçası ben ilk kez yapıyorum.Sevgili Dilek'in bloğundaki tarifini elimdeki malzemelerle yaptım.Güzel oldu.
MALZEMELER
- 250 g kılçıksız Karadeniz hamsisi
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı buğday unu
- 1/2 demet dereotu
- 1 sap yeşil soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Tuz,karabiber ve kekik
YAPILIŞI
- Yeşillikleri incecik doğrayınız .Büyük cam kasede hamsi hariç bütün malzemeleri karıştırınız.
- Yanmaz tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtınız.
- Hazırlanan omlet kıvamında ki malzemeleri tavaya boşaltınız.Üzerine hamsileri diziniz.Kısık ateşte pisiriniz.Düz kapakla tersini çevirip altı kızarana kadar pişiriniz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder