MALZEMELER
Kek Malzemeleri
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı kakao
Dolgu Malzemesi
- 1 paket kakaolu krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 adet muz
Üzeri için
- 150 ml krema
- 160 gr çikolata ( 1 paket sütlü 1 paket bitter çikolata )
YAPILIŞI
- Krem şantiyi sütle beraber önce düşük sonra yüksek devirde çırpınız.Buzdolabında bekletiniz.
- Yumurtaların beyazı ve sarısını ayırınız.
- Yumurta sarılarını şekerle beraber mikserde kar gibi olana kadar çırpınız.
- Yumurta aklarınıda bir cipdik tuzla beraber kar gibi olana kadar çırpınız.
- Yumurta aklarını ,yumurta sarılarına yavaş yavaş ekleyip, spatul ile tek yönlü çevirerek karıştırınız.
- İçerisine kakao ve unu yavaşca ekleyip karıştırmaya devam ediniz.( önceden unla beraber kakaoyu eleyiniz.Güzel kabarması için)
- Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.Üzerine keki yavaşca yayınız.Dikdörtgen şekli veriniz.
- Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında 10 dakika pişiriniz.
- Fırından hemen alıp kağıdı ile beraber rulo şeklinde sarıp, nemli beze sararak 5 dakika bekletiniz.
- Sonra yavaşca açıp yağlı kağıdı alınız.
- Ilındıktan sonra soğutulan krem şantiyi içerisine yayınız.
- Ortasına 2 adet muzu kayup rulo şeklinde sarınız.
- Benmari şeklinde ( yarım su dolu kabın üzerine cam kase koyulup ısıtma şekli ) içerisine krema ve çikolata koyup karıştırınız.
- Ilındıktan sonra pastanın üzerine sürünüz.
- Soğuduktan sonra kürdanla çizgiler çiziniz ki kütük şekline benzesin.
- Nar ve hindistan cevizi rendesi ile şekil veriniz.Ben bulamadım ama bir kaç dal çam yaprağı ile de süsleyebilirsiniz.
- Yılbaşında yemekten sonra çayla beraber servis yapınız.
NOT:
Kabartma tozu ve karbonat kullanılmayacak
PÜF:
Keki 10 dakikadan fazla fırında tutmayınız.Kurursa çeviremezsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder