MALZEMELER
- 2 su bardağı dolusu nohut
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuzu incik
- Karabiber,tuz,kimyon
YAPILIŞI
- Nohutu akşamdan ıslatınız.10 dakika haşlayıp süzünüz
- Düdüklü tencereye yağı alıp incigi arkalı önlü kızartınız
- Soğanı yemeklik doğrayıp etle beraber kavurunuz.İçerisine salça ve nohutu ekleyip karıştırın
- Baharatlarını ekleyip üzerini geçene kadar su ekleyiniz.
- Tencerenin kapağını kapatınız.Harlı ateşde buhar çıkınca ocağı kısınız.30 dakika pişiriniz.
- Yanında turşu ve pirinç pilavı ile servis yapınız.
- Afiyet olsun
NOT
Nohutun ıslatma suyuna bir tatlı kaşığı tuz ekleyiniz.
PÜF
Nohut gibi baklagiller mevsimlik alınıp tüketilmelidir.Bekleyen baklagillerin pişmediğini söyleyebilirim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder