MALZEMELER
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı fındık içi
- 1 kahve fincanı tahin
- 2 su bardağı elenmiş un(ele yapışmayan hamur elde edene kadar un ekleyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı kabartma tuzu
YAPILIŞI
- Fındık içlerini blenderdan geçiriniz.
- Tahin ,zeytinyağı ,fındık içi ve pudra şekerini karıştırınız
- İçerisine un,kabartma tozu ekleyip yoğurunuz
- Ceviz büyüklüğünde toplar yaptıktan sonra fırın kağıdı serili tepsiye diziniz
- Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 20 -25 dakika pişiriniz.
- Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiyeyi çayla beraber servis yapınız.
- Afiyet olsun.
NOT:
Fırında üzeri pembe olunca alınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder