MALZEMELER
- 1/2 kg pırasa
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
- Havuç ve pırasa ların kumu gidene kadar yıkadıktan sonra yuvarlak doğrayınız
- Orta boy çelik tencerenin altına havuçları üzerine de pırasaları yerleştiriniz.
- Pirinçleri yıkayıp süzünüz.Tencereye ekleyip üzerine piyazlık doğranan soğanları ekleyiniz
- Tuzu,limon suyu ve şekeri ekledikten sonra karışımı karıştırınız
- Su ve yağını ekleyip harlı ateşde buharı çıkana kadar pişiriniz.Ocağın altını iyice kısıp 15 dakika pisiriniz.Tencerenin ağzını bu süre içerisinde açmayınız.Soğuduktan sonra cam kaba alınız.
- Afiyet olsun
Pırasa benim en kral sebzem. Zeytinyağlı, etli olsun hiç fark etmez ama en çok böreğini severim. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilBöreğini ben de çok severim.
YanıtlaSil