30 Ekim 2017 Pazartesi

TAVADA MISIR EKMEĞİ

Balığın yanına yakışan mısır ekmeğini zamanım az olduğu için tavada denedim .Sonuç mükemmel...






  • MALZEMELER
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Üzerine bir kac dal ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan
YAPILIŞI
1-Cam kabın içerisinde mısır unu ve sıcak suyu karıştırınız.
2-İçerise diğer malzemeleri ekleyip karıştırıniz
3-Yanmaz tavayı ısıtınız.Bir kaç damla zeytinyağı damlatip bir yemek kaşığı mısır unu serpiniz.
4-Karışımı tavaya boşaltınız.Üzerine yeşillikleri serpiniz.Kısık  ateşde üzeri kapalı olarak pişiriniz.Altı kızarinca tabakla ters çevirip diğer yüzünü pişiriniz.

Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder