7 Mart 2018 Çarşamba

SULTAN SARMASI

Seneler önce yaptığım tatlıyı tekrar yaparak sizlerle paylaşmak istiyorum





Un ,şeker,nişasta,vanilya,kakao ve sütü bir tencerede karıştırarak pişiriniz.Bir taşım kaynadiktan sonra ocağın altını kapatınız.İçerisine tereyağını ekleyip karıştırınız.


Fırın tepsisine bol miktarda hintistan cevizi serpistiriniz.Üzerine yavaşca kakaolu sosu döküp yayınız.


1 su bardağı soğuk sütü 1 paket krem şanti ile köpürene kadar çırpınız.

Kakaolu sütün üzerine yavaşca yayınız.Bir gece buzdolabında bekletiniz



Ertesi gün rulo olacak sekilde kesip yuvarlayiniz.Arzu ederseniz içerisine ceviz içi koyabilirsiniz.
PÜF:
Tepsiye göre,boyuna 4 e enine 3 esit parça şeklinde kesebilirsiniz
Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.





MALZEMELER

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 100 g hindistan cevizi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder