26 Mayıs 2018 Cumartesi

REVANİ

Geleneksel tatlımız daha önce portakallı revaniyi paylaşmıştım.Sade olanını yazmak şimdi gerçekleşti.Aslında  fotoğraf çekmeyi çoğu zaman unutuyorum.




Malzemeler

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 cimdik tuz
Şerbet Malzemeleri
  • 2,5 şu bardağı toz şeker
  • 2,5 şu bardağı su
  • 1/2 limon suyu
YAPILIŞİ
  1. Şerbet Malzemelerini tencereye alıp orta hararetli ocakta ara sıra karıştırarak kaynatınız.İçerisine limon suyunu da ekleyip 5 dakika kaynatınız.
  2. Şeker ile beraber yumurtaları mikserle 5 dakika çırpınız
  3. Yoğurt ,sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini yumurtalı karışıma ekleyip karıştırınız
  4. İçerisine un,irmik,kabartma tozu ,vanilya ve bir cimdik tuzu ekleyip homojen karışım elde edene kadar karıştırınız
  5. Fırça ile yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı bosaltınız
  6. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz
  7. Revani nin ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyiniz.Ilık şerbeti üzerine yavaşca boşaltınız.Şerbetli çektikten sonra üzerine üzerine hindistan cevizi rendesi serpiştiriniz.
  8. Geleneksel Türk tatlısını yazın kesme dondurma ile beraber servis yapınız
Not:
Revaniyi fırindan almadan kürdan testi ile kontrol ediniz.Kürdan temizse keki pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder