26 Nisan 2021 Pazartesi

ÇİLEKLİ MİLFÖY

 








Bahar ayı geldiğinde çilekler tezgahlarda yerini alıyor.Dün Gümüşlük çileği aldım.Tereyağlı milföylü ve kremalı çilekli pastayı yapmak için kolları sıvadım.Malum 14 aydır covit 19 salgını ile yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum.Bu gün pazar sokağa çıkma kısıtlaması var.Kendimizi mutlu etmek için yeme, içme zevkini yaşadığımız günlerden geçiyoruz.Oldukça pratik lezzeti sizlerle ve komşularımla paylaşmak istedim

MALZEMELER

  • 500 g çilek
  • 6 adet tereyağı milföy yaprağı
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı(katı)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bir cimdik tuz
  • Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI
  1. Kreması için,tencerede ,toz şeker,nişasta,un,tuz ve vanilya yı kuru kuru karıştırınız
  2. Üzerine soğuk sütü karıştırarak dökünüz.
  3. Orta hararetli ocakta karıştırarak katılaşana kadar pişiriniz.
  4. Ocağın altını kapatıp,içerisine yumurta sarısı ve tereyağını koyup sürekli karıştırınız.Karışım homojen olana kadar ara ara karıştırarak soğutunuz.(üzeri kabuk bağlamasin)
  5. Bu arada milföy yapraklarını ortadan bıçakla kesiniz.
  6. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziniz.Milfoylerin üzerini çatalla deliniz.Kabarma masi için
  7. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriniz
  8. Çilekleri ortadan ikiye kesiniz
  9. Soğuyan Milfoylerin üzerine kaşıkla hazırlanan krema dan bir yemek kaşığı sürelim.Üzerine çilekleri sıralayınız.Diğer milföyun altına az krema sürüp çileklerin üzerine yapistiriniz.Aynı işlemi tekrar yaptıktan sonra 3.milföy un üzerine pudra şekeri serpiniz.
  10. Hazırlanan pastaları buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapınız.
  11. Bu pasta taze tüketilmelidir.
  12. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder