20 Şubat 2021 Cumartesi

ÇEŞMİ- İ NİGAR ÇORBASI

 







Lezzetli ve içinizi ısıtacak çorbamız,Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiştir.Ben ilk kez denedim bundan sonra listeme hemen ekledim.Yapımı oldukça pratik.Gelelim tarihimize

MALZEMELER

  • 1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 su bardağı su
  • Tuz karabiber
SOS MALZEMESİ
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane ve pul biber
YAPILIŞI
  1. Tencerede tereyağı ve zeytinyağı karışımına yemeklik doğranan soğanı ekleyiniz.Soğan pembeleşene kadar karistiriniz.İçerisine unu ekleyip 5 dakika daha kavurunuz.
  2. Yıkayıp süzülen mercimegi ekleyiniz.Üzerine 4 su bardağı su yada et suyu ,tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşde mercimekler yumuşayana kadar pişiriniz.(yaklaşık 30 dakika)Bu arada suyunu kontrol ediniz.Katılaşir sa kaynar su ekleyiniz.
  3. El blenderla çorbayı homojen karışım haline getiriniz.
  4. Sos malzemesini karıştırıp corbaya ekleyip karıştırınız.Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatınız.
  5. Üzerine tereyağı pul biber ve nane karışımıni sos tavasinda ısıtip serviste corbalarin üzerinde gezdirin.
  6. Sevdiklerinizle beraber içinizi sıcacık ısıtsın.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder