Lezzetli ve içinizi ısıtacak çorbamız,Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiştir.Ben ilk kez denedim bundan sonra listeme hemen ekledim.Yapımı oldukça pratik.Gelelim tarihimize
MALZEMELER
- 1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan
- 4 su bardağı su
- Tuz karabiber
SOS MALZEMESİ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane ve pul biber
YAPILIŞI
- Tencerede tereyağı ve zeytinyağı karışımına yemeklik doğranan soğanı ekleyiniz.Soğan pembeleşene kadar karistiriniz.İçerisine unu ekleyip 5 dakika daha kavurunuz.
- Yıkayıp süzülen mercimegi ekleyiniz.Üzerine 4 su bardağı su yada et suyu ,tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşde mercimekler yumuşayana kadar pişiriniz.(yaklaşık 30 dakika)Bu arada suyunu kontrol ediniz.Katılaşir sa kaynar su ekleyiniz.
- El blenderla çorbayı homojen karışım haline getiriniz.
- Sos malzemesini karıştırıp corbaya ekleyip karıştırınız.Bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altını kapatınız.
- Üzerine tereyağı pul biber ve nane karışımıni sos tavasinda ısıtip serviste corbalarin üzerinde gezdirin.
- Sevdiklerinizle beraber içinizi sıcacık ısıtsın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder