Üç ay önce Bodrumda yaptığım tarif,çok lezzetli oldu.İstanbul ‘da tadilat işinden sonra yazma fırsatım yeni oldu
MALZEMELER
- Bir paket petibör bisküvi
- Bir çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 2 adet elma
- Bir çay kaşığı toz tarçın
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı un
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
- Kare borcama bisküvileri iki sıra sıralayalım
- Üzerine elmaları soyup dilimler halinde sıralayalım
- Elmaların üzerine tarçın ve cevizi serpiştirelim
- Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra içerisine süt,un ve kabartma tozunu karıştıralım
- Karışımı elmaların üzerini örtecek şekilde yayalım
- Önceden 160 derece ısıtılan fırında 30 dakika pişirelim
- Sıcak ken kesip dondurma ile servis yapalım yada soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder