Daha önce tavuk etli olan Özbek pilavını Özbek Hm yemiştim.Çok beğendim.Haşlanmış hindi etim vardı denemek istedim.Ellerime sağlık çok lezzetli oldu.Pirinç pilavını çok severim.Her türlüsünü seviyorum
MALZEMELER
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet hindi budu yada yarım göğüs haşlanmış
- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı hindi suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- Karabiber,tuz
YAPILIŞI
- Soğanı jüluen (yarım ay şeklinde)doğrayınız
- Havucu kazıyıp yıkadıktan sonra kibrit çöpü uzunluğunda incecik doğrayınız
- Pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup içerisine havuç ve soğanları atıp karamelize olacak şekilde kavurunuz.
- Pirinçli ılık tuzlu suda yarım saat bekletip bol su ile yıkayıp süzünüz.
- Pirinci soğan ve havuç karışımına alıp karıştırınız
- Üzerine haşlanıp didilmiş hindi etini ve suyunu ekleyiniz
- İçerisine karabiber ve tuzunu ekleyip üzerine yıkanmış kabuklarıyla beraber bir baş sarımsak koyunuz.Önce harlı ateşte su buharı çıkınca ,kısık ateşte 20 dakika pişiriniz.(pirinçin suyu tamamen bitene kadar)
- Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirdikten sonra servis yapınız
Not:Hindi etini haşlarken içerisine 6 adet karabiber,kereviz yaprağı 1/2 kuru soğan ve tuz ekleyerek pişiriniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder