Severek yediğim tatlıyı ilk defa evde denedim.Güzel bir tarif oldu.Ben pratik den yanayım ama çok oyalamadı.Yoğurt mayalamak için aldığım çiğ sütü kaynattıktan sonra bir litresi ile sütlaç yaptım.Gelelim tarifimize
MALZEMELER
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
- Pirinçi iki su bardağı su ile beraber 10 dakika haşlayalım
- Geniş tencerede sütü ısıtalım.Haşlanmış pirinçleride suyuyla beraber 10 dakika kaynatalım
- İçerisine şeker ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirmeye devam edelim
- Nişastayı bir su bardağı soğuk suda karıştıralım.
- Yavaş yavaş karıştırarak nişastalı karışımı tencereye ekleyelim.Hemen katılaşacaktır.Tencerenin altını kapatıp vanilyayı içerisine ekleyip karıştıralım.
- Ocağın altını kapattıktan sonra fırına dayanıklı kaplara boşaltalım
- Fırınının ızgara kısmını yakıp.Sütlaçları tepsi ile en üst göze yerleştirelim.
- Kaselerin üzeri karamelize olunca alalım
- Ilındıktan sonra buzdolabında soğutalım
- Üzerine kırılmış fındık ile servis yapalım ki,hamsi köy sütlacı olsun
NOT:
Yağı alınmamış sütle yapılırsa lezzeti çok güzel oluyor.Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder