Sevgili Olcay ‘ın tarifi severek yaptım.İçi kıyır kıyır
Günlerce dursa yumuşamayan lezzetli pasta
MALZEMELER
- 3 adet kağıt helva
- 125 g margarin
- 100 g sade tahin helvası
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı su
YAPILIŞI
- Oda sıcaklığında yumuşamış yağ ve diğer malzemeleri çatalla ezerek homojen karışım yapınız
- Çok kısık ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınız
- Islak havlu üzerinde karıştırarak tencereyi ılıtınız
- Kağıt helva aralarına karışımı yayınız.
- Üzerine kalan karışımı yanlarını kapatacak şekilde sürünüz
- Buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servis yapınız
- Sevdiklerinizle beraber kahve yanında servis yapınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder