Uzun bir aradan sonra merhabalar😍
Yöresel bir tarif aynı zamanda glutensiz bir börek,yufka yerine salamura yada taze yaprak kullanılıyor.Mısır unuyla yapılması da ayrı bir lezzet
MALZEMELER
- 1/2 kg salamura asma yaprağı
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı sulu ayran
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 dal pırasa(yeşil yaprakları)
- 3 dal taze soğan
- 10 dal maydanoz
- 10 dal dereotu
- 10 dal taze nane
- Tuz,pulbiber,kırmızı toz biber
YAPILIŞI
- Cam kap içerisine ayran ve zeytinyağını alınız
- Yeşillikleri incecik kıyınız.Kabın içerine alınız
- Baharat ve tuzunu ekleyiniz
- Mısır ununuda ekleyiniz.Koyu boza kıvamında olacak bir karışım için su ve mısır unu ekleyebilirsiniz
- Fırın tepsisini yağlayıp sık aralıklarla yaprakları sıralayınız.Boşluk kalmasın biraz tepsinin dışına çıksınlar
- Kepçe ile karışımı yaprakların üzerine yayınız.
- Sarkan yaprakları içeriye doğru kapatınız
- Üzerine de kalan yaprakları sıralayınız
- Önceden 180 derece ısıtılan alt üst fırında 30 dakika pişiriniz
- Olunduktan sonra börek dilimi olarak kesiniz
- Ayranla yada çayla servis edilebilir.
- Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun
Not:Kalınlığı bir parmak eninde olacak şekilde hazırlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder