Görünüşü güzel ,yapımı pratik bir pastanın yapılışını sizinle paylaşmak istedim
MALZEMELER
Kek Malzemesi
- 10 adet ıspanak yaprağı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet portakal kabuğu rendesi ve sıkılmış suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı elenmiş un
Puding Malzemesi
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- Damla sakızlı vanilya
Süslemek için nar taneleri
YAPILIŞI
- Yıkayıp kurutulmuş ıspanak yaprakları mikserde biraz sıvı yağ ile çırpılır
- Derin çap kap içerinde yumurta ile toz şeker çırpılır
- İçerisine yağ ,süt ve portakal kabuğu rendesi ile püre ıspanak yaprağı da eklenir
- Un yavaş yavaş eklenir
- Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen borcuma kek boşaltılır
- Önceden 160 derece ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirilir
- Ilınan kek tezgaha ters çevrilir.Tekrar düzeltilir.Üst kısmı ( kabaran) bıçakla alınır.Bu parça robotta çekilir
- Kek tekrar düzeltilerek borcama alınır.Her tarafına çatal batırılır.Üzeri portakal suyu ile ıslatılır
- Puding malzemeleri bir tencerede karıştırılır.Ocakda karıştırarak pişirilir.
- Puding kekin üzerine boşaltılır.
- Üzerine çekilen kek tozları serpilir
- Nar taneleri ile üzeri süslenir
- Buz dolabında 3 yada 4 saat soğuduktan sonra servis yapılabilinirse
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder