11 Mayıs 2024 Cumartesi

PHILP’in POLENTA YEMEĞİ

 









Arkadaşım Songül Fransa/Lyon da yaşıyor.Kendisi Fransız ile evli ,Fransa’ya tatile gittim.Bu pazar eşi Philp bu yemeği yaptı.Çok beğendim.İçeriğinde mısır olan her yemek çok güzel oluyor.Rahmetli annem ile babam pazar günleri Mısır pastası (Çerkez pastası)yaparlardı.Ona çok benzettim.

Tarifini bizim ülkemize göre uyarlamaya çalışacağım.Bu tarif Mısır irmiği ile yapılıyor.Türkiye’de bulabilirseniz onunla yapabilirsiniz.Ben mısır unu ile tarif yazacağım

MALZEMELER

POLENTA MALZEMESİ

  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 100 g rende kaşar peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
ET GARNİTÜR 
  • 500 g süt danası kuşbaşı et
  • 3 adet pırasanın beyaz kısmı
  • 3 adet havuç
  • 200 g mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber ,tuz


YAPILIŞI
  1. Su ve sütü tereyağında kaynatıp içerisine tuzu ekleyelim
  2. Mısır ununu karıştırarak sürekli karıştıralım.Katılaştığında ocağın altını kapatalım
  3. İçerisine yumurtayı tek tek kırıp karıştıralım.Kaşar peynirinide ekleyelim 
  4. Yağlanmış kalıba polentayı boşaltıp katılaşana kadar bir kaç saat bekletelim.
  5. Bu arada pırasanın beyaz kısımlarını ince doğrayalım 
  6. Döküm tencerede yoksa başka tencerede yağ ile pırasaları kavuralım
  7. İçerisine etleri  alıp pişirelim.Et yumuşayana kadar yaklaşık bir saat kısık ateşte 
  8. İçerisine küp doğranmış havuç ve mantarlarıda ekleyip pişirelim
  9. Karışıma un ekleyip boza kıvamında meyanesini yapıp tuz ve karabiber ile tadlandıralım
  10. Serviste polenta hamurunu dilimleyip üzerine et karışımını döküp servis yapalım
  11. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Not:Bu tarifte Philp’in kullandığı kalıp annesinden kalan aile yadigarı güzel kalıp ve döküm tencerede yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder