Bugün Gümüşlük pazarında Fatma teyzenin topladığı taze çiçekleri aldım.Evde hemen yapmak için zaman kolladım.Zira çiçekleri sabah erken topluyorlar.Kapanmadan yapmak lazım.
Öncelikle tek tek narince yıkadım.Süzgece aldım.Ben Bodrum usulü yaptım.
Bu arada 1 adet soğanı yemeklik doğrarım.
1 çay bardağı yıkanmış süzülmüş pirince ekledim.
İçerisine taze nane kıydım.
Domates doğradım.
Zeytinyağı
Tuz,karabiber ve toz şeker
Ekledim
Çiçeğin ortasındaki polen tozunu koparıp attıktan sonra çiçeğin içerisine bir çay kaşığı karışımdan koyup taç yapraklarını üst üste gelecek şekilde kapatıyorum
Tencereye sıkı sıkı yerleştirdikten sonra üzerine tabak kapatıp tuz ve suyunu üzerine gelecek şekilde ekliyorum.
Önce harlı ateşte buhar çıkana kadar sonra kısık ateşte 30 dakika pişirdikten sonra ocağı kapatınız.Tencere soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı döküp servis tabağına alınız
Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun🧿
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder