Pratik ve lezzetli olan bu köfteyi salça soslu ,yoğurt sarımsaklı hat da ıspanak yatağında servis yapabilirsiniz.Olduk ca bereketli ,
Ceviz büyüklüğünde ki köfteler avuç içerisinde yassılaştırılır.
Yanmaz tavada az yağ ile birlikte arkalı önlü kızartılır.
Domates sosunda köfteler pişirilir.
Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Soğanla birlikte kavrulan ıspanak ,sarımsaklı yoğurtla karıştırılr.Tabağa alınan karışımın üzerine salçalı köfte ile servis yapılır.
MALZEMELER
- 300 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 4 dal ince kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder