2 Nisan 2019 Salı

DAĞ KEKİKLİ BODRUM MANDALİNASİ LİKÖRÜ

Denemek için  bu gün Yalıkavak pazarından  Bodrum mandalinası aldım.Oy kullanmak için gelmiştim.Yarın İstanbul'a dönüyorum.1,5 ay sonra döndüğümde serbetini yaparım.

MALZEMELER

  • 0.5 kg Bodrum mandalinasi
  • 1 sap dağ kekiği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı alkol
YAPILIŞI
  1. Mandalinaları yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip cam kavanoza yerleştiriniz.İçerisine toz şekeri dağ kekiği ni ve alkollü koyup sıkıca kapatınız.
  2. On gün sonra 500 g toz şekeri 1 litre su içerisinde kaynatıp soğutunuz.
  3. Cam kavanozdaki mandalina nin üzerine dökünüz.
  4. Bir gün sonra karışımı tülbetden geçirip cam şişelere doldurup ağzını kapatınız.
  5. Bir ay sonra kahve yanında servis yapabilirsiniz.
NOT:
Mandalinaları rondoda geçirip püre yapıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Kek ve pastalarda kullanmak için



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder