26 Temmuz 2020 Pazar

ÇİLEKLİ PANNA COTTA

Sevgili takipcilerim uzun zamandır yapmayı planladığım bu tarif İtalyan şef Donna'nın .Kremasiz yoğurt ve süt ile yapılıyor.Hatda içerisine şeker yerine pekmez koydu.
Ben çok beğendim.2.kez yaptığımı pancar pekmezi ile yaptım.








MALZEMELER
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı jelatin
  • 1/2 çay bardağı toz şeker  yada 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 paket vanilya
  • 400 g çilek ve 2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI
  1. Süt ve şekeri kaynatınız
  2. Jelatinin üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su koyup erimesini sağlayiniz sonra sıcak sütün içerisine ekleyiniz
  3. Süt karışımı soğuduktan sonra yoğurtla be vanilya ile karıştırınız
  4. Karışımı bardak lara yarim doldurunuz.(Bu tarife 6 kadeh yeterli)
  5. Çilekleri  şeker ile blender dan geçiriniz.
  6. Bardak lara çok yavaş dökünüz.
  7. Buz dolabında en az 6 saat beklettikten sonra servis yapınız.
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:Arzu ederseniz üzerine Çilekleri küp küp doğrayıp servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder