MALZEMELER
Hamur malzemeleri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı ,(soğuk)
- 1,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi
- 2 adet kabak
- 4 dal dereotu
- 2 dal yeşil soğan
Beşamel sos malzemesi
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 250 g İzmir Tulumu rendesi(Ben keçi peyniri kullandım)
YAPILIŞI
- Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurunuz.Buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz
- Kabakları ikiye bölüp 10 dakika haşlayıniz.Soğuduktan sonra dilimleyiniz.
- Un,süt,tuz karıştırıp pişiriniz.İçerisine tereyağı ve ince doğranmış dereotu ve soğanı ekleyip soğuduktan sonra içerisine peyniri ve yumurtaları kırıp karıştıriniz.
- Dinlenen hamuru 2 adet pişirme kağıdı arasında kalıp büyüklüğü kadar oklava ile açınız.
- Yağlanmış kalıba yayıp kenarlarını yükseltiniz.
- Çatalla kabarma masi için delikler açıp 180 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.Hafif pembe görüntüsünde
- Fırından çıkartip içerisine doğranmış Kabakları dizip üzerine Beşamel sos döküp 20 dakika pişiriniz.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:Sevgili Sema'nin torunu Mercan için yapmıştım.Bu sabah İstanbul'dan Bodrum'a bir kaç günlüğüne geldi.Kabak sebzesini sevmezmis. Gençlerin sebze ile arası yok biliyorum.Kişi lezzetli bulduğu için 2. serviside almış.Afiyet olsun Mercan çığım👏Benden duymuş olmayın deneyin derim.Bu tarifi İtalyan aşçı ve benimde katkilarimla gerceklestirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder