17 Ağustos 2024 Cumartesi

KARİDESLİ PİLAV

 25 yıldır severek yaptığım bu tarifimi yayınlamadığımı fark ettim.Bazen zerdeçallı bazen de  kapya biberli yapıyorum.Gelelim yapılışına ,







MALZEMELER

  • 250 g  dondurulmuş karides (et karides tercihim)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı dolusu pirinç ( basmati tercihim)
  • 10 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber 
YAPILIŞI 
  1. Pilav tenceresinde yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında hafif kavurun.İçerisine doğranmış sarımsak ve suyu süzülen karidesleri kavuralım.
  2. Karidesler turuncu renk alınca pirinci ilave edip kavuralım.Baharatlarını ,tuzu  ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip önce buhar çıkana kadar harlı sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim 
  3. Servis de içerisine ince kıyılmış maydanozlarla servis yapalım
  4. Ağız tadıyla afiyet olsun
Not:
Kapya biberli yaptığımda soğan ile ince kıyılmış biberi kavurup ,zerdeçal eklemeden pilav karidesle pişirilir.Servisde içerisine yeşil soğan yapraklarını ince kıyıp ekleyebilirsiniz.Tabiki frenk soğanı daha fazla yakışacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder