25 yıldır severek yaptığım bu tarifimi yayınlamadığımı fark ettim.Bazen zerdeçallı bazen de kapya biberli yapıyorum.Gelelim yapılışına ,
MALZEMELER
- 250 g dondurulmuş karides (et karides tercihim)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı dolusu pirinç ( basmati tercihim)
- 10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
- Pilav tenceresinde yemeklik doğranan soğanı zeytinyağında hafif kavurun.İçerisine doğranmış sarımsak ve suyu süzülen karidesleri kavuralım.
- Karidesler turuncu renk alınca pirinci ilave edip kavuralım.Baharatlarını ,tuzu ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip önce buhar çıkana kadar harlı sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim
- Servis de içerisine ince kıyılmış maydanozlarla servis yapalım
- Ağız tadıyla afiyet olsun
Not:
Kapya biberli yaptığımda soğan ile ince kıyılmış biberi kavurup ,zerdeçal eklemeden pilav karidesle pişirilir.Servisde içerisine yeşil soğan yapraklarını ince kıyıp ekleyebilirsiniz.Tabiki frenk soğanı daha fazla yakışacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder