Halloween gelmeden marketlerden kabak alırım.Ekim sonunda kabakları değerlendiririm.2 yıl önce yazlık komşularıma hazırlamıştım.Şarap mönüsünün yanında sıcak vejeteryan sunum olmuştu
MALZEMELER
- 1 paket lazanya
- 500 mL süt
- 1 çay bardağı kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kg sarı kabak
- 3 dal yeşil soğan
- 100 g taze kaşar
- 4 yemek kaşığı toz parmesan
- Tuz,karabiber
YAPILIŞI
- Kabağın kabuğunu soyup iri doğrayıp tuzlu az su ile haşlayınız.
- Derin bir kaba yağın yarısını koyup un ile kavurunuz.Unun kokusu gidince karıştırarak soğuk sütü ekleyiniz.İçerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırmaya devam ediniz.Katılaşıp bir taşım kaymayan beşemal sosun altını kapatınız
- Haşlanan ve yumuşayan kabakları püre haline getiriniz.İçerisine kalan yağı ve ince doğranmış taze soğan yapraklarını ekleyip karıştırınız .
- Fırın kabını yağlayıp lazanya yapraklarını bir sıra dizelim.Üzerine sos ,kabak püresi ve rende taze kaşarı sıralayalım Bu şekilde 4 sıra lazanya sıraladıktan sonra en üst katına yalnızca sos ve parmesan peynirini koyunuz
- Kenarından bir su bardağı ılık su ekleyip 200 derece önceden ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
Not:
Kabak püresini ve kaşar rendesini 3 eşit
Beşemal sosu 4 eşit şekilde ayarlayalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder