17 Ağustos 2024 Cumartesi

SARI KABAKLI LAZANYA








Halloween gelmeden marketlerden kabak alırım.Ekim sonunda kabakları değerlendiririm.2 yıl önce yazlık komşularıma hazırlamıştım.Şarap mönüsünün yanında sıcak vejeteryan sunum olmuştu 

MALZEMELER 

  • 1 paket lazanya 
  • 500 mL süt
  • 1 çay bardağı kaşığı zeytinyağ 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kg sarı kabak
  • 3 dal yeşil soğan 
  • 100 g taze kaşar
  • 4 yemek kaşığı toz parmesan
  • Tuz,karabiber 
YAPILIŞI
  1. Kabağın kabuğunu soyup iri doğrayıp tuzlu az su ile haşlayınız.
  2. Derin bir kaba yağın yarısını koyup un ile kavurunuz.Unun kokusu gidince karıştırarak soğuk sütü ekleyiniz.İçerisine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırmaya devam ediniz.Katılaşıp bir taşım kaymayan beşemal sosun altını kapatınız 
  3. Haşlanan ve yumuşayan kabakları püre haline getiriniz.İçerisine  kalan yağı ve ince doğranmış taze soğan yapraklarını ekleyip karıştırınız .
  4. Fırın kabını yağlayıp lazanya yapraklarını bir sıra dizelim.Üzerine sos ,kabak püresi ve rende taze kaşarı sıralayalım Bu şekilde 4 sıra lazanya sıraladıktan sonra en üst katına yalnızca sos ve parmesan peynirini koyunuz
  5. Kenarından bir su bardağı ılık su ekleyip 200 derece önceden ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz 
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun 
Not:
Kabak püresini ve kaşar rendesini 3 eşit
Beşemal sosu 4 eşit şekilde ayarlayalım 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder