29 Nisan 2014 Salı

GÜL LOKUMLU KARAKIZ KURABİYESİ

                                               GÜL LOKUMLU KARAKIZ KURABİYESİ
MALZEMELER
 ( Hazırlanması 30 dakika ,pişmesi 20 dakika )

  • 3 Su bardağı un
  • 150 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 150 gr gül lokumu
  • 2 yk kakao
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
ŞERBET:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu
YAPILIŞI
  1. Tereyağı,yumurta,pudra şekeri,yoğurt ve kakao ile un derin bir cam kapta yoğurulur.
  2. Buz dolabında 10 dakika dinlendirilir
  3. Bu arada şerbet için ,şeker ve su kaynatılır.İçerisine 2 damla limon damlatılır
  4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır
  5. İçli köfte yapar gibi,içi açılır.( işaret parmağı ile ceviz toplarını ortası gül lokumu girecek şekilde oyulur)
  6. Açılan bezelerin içerisine gül lokumları yerleştirilir
  7. Sonra avuç içinde yuvarlanarak kurabiyeler hazırlanır
  8. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir
  9. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20 ,25 dakika pişirilir.
  10.  Tepsinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ,yağlı kağıt alınır.Ve ılık şerbet dökülür
  11. Soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis yapılır.
  12. AFİYET OLSUN