MALZEMELER
( Hazırlanması 30 dakika ,pişmesi 20 dakika )
- 3 Su bardağı un
- 150 gr yumuşak tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 150 gr gül lokumu
- 2 yk kakao
- 1 çay bardağı pudra şekeri
ŞERBET:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
YAPILIŞI
- Tereyağı,yumurta,pudra şekeri,yoğurt ve kakao ile un derin bir cam kapta yoğurulur.
- Buz dolabında 10 dakika dinlendirilir
- Bu arada şerbet için ,şeker ve su kaynatılır.İçerisine 2 damla limon damlatılır
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır
- İçli köfte yapar gibi,içi açılır.( işaret parmağı ile ceviz toplarını ortası gül lokumu girecek şekilde oyulur)
- Açılan bezelerin içerisine gül lokumları yerleştirilir
- Sonra avuç içinde yuvarlanarak kurabiyeler hazırlanır
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20 ,25 dakika pişirilir.
- Tepsinin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ,yağlı kağıt alınır.Ve ılık şerbet dökülür
- Soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis yapılır.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder