13 Mayıs 2014 Salı

ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 3 yk tereyağı
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 yk kuru nane
  • 1 yk kimyon
  • 1 yk domates salçası
  • tuz,karabiber
YAPILIŞI
  1. Akşamdan ıslatılan mercimek 2 su bardağı su ile 20 dakika haşlanır.
  2. Yemeklik doğranan soğan tereyağında kavrulur.İçerisine salça , nane ve süzülen mercimek katılır.
  3. Kaynar su ve şehriye katılır.
  4. Tuz , karabiber ,kimyon eklenir
  5. Kısık ateşde pişene kadar pişirilir.
NOT
Mercimek protein bakımından zengin baklagildir.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder